top of page

Näst sista fölet är här!

DSC_0311

I fredagskväll kl. 22 fölade Finesse på dygn 322. Hon visade inte så mycket tecken mer än att mjölken var vit i ena spenen på morgonen. På kvällen var juvret fortfarande rätt sladdrigt och hon var inte svullen bak, dock vit mjölk i ena spenen och grumlig i den andra. Dock var hon precis skogstokig i boxen och stegrade och slog bakut om vartannat. När hon väl lade sig ner förstod jag direkt att det var fölning på gång. Det blev en mycket enkel fölning och ut kom en fantastiskt fin svart hingst utan ett endaste vitt strå. Finesse har rätt mycket tecken så jag hade hoppats på lite vitt, men svart funkar förvisso bra det också :).

Den lille har döpts till Fendt MVG och är e.Grand Galaxy Win u.Finesse (guldbelönad) e.Flamur- Weltruf- Fortissimo. Det  är en särdeles pigg liten krabat som direkt han var ute försökte resa sig. Dock tog det ett tag innan han kom upp på benen efter ett antal försök och efter 2,5 h hittade han maten. Jag hade nappat honom med tre dl finfin råmjölk innan, den bästa råmjölken i år faktiskt!

Nu är det bara Pagila kvar, hon är beräknad till 11 juli.

En fjärde dräktighet ramlade dessutom in i fredags. Taiga är dräktig med Donkey Boy och denna gång är det säkert att det inte är någon cysta.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page