top of page

Länge sedan nu!

Vi har haft ett par välbehövliga veckors semester på böljan blå. Vädret har varit underbart för sjöliv, men hela tiden har det gnagt i bakhuvudet om den hemska torkan hemma. Som tur är så behövde jag i alla fall inte oroa mig över hästarna då alla varit friska och jag haft superpersonal på plats.

Den roligaste nyheten hemifrån var att Heart on Fire äntligen var dräktig med BH St. Schufro. Hon var väldigt strulig med sina brunster i början och släppte bara smått, men när det väl ordnade till sig så tog det!

Den tråkigaste nyheten var att Jawa resorberat sin Quaterhit, väldigt ledsamt men omseminerad igen. Hoppas det tar även nu!

Även Finesse är numer dräktig. Hon tog sig på första försöket med G. Zappa, underbart härligt!

Platina som har fått byta från Springbank till Quaterhit ska kollas i morgon. Sedan har vi Grodan som snart ska kollas och även Alympia. Alympia har fått byta från Expression till Just Wimphof, spännande! Pagila är omseminerad med Dalwhinnie och ska kollas 20/8.

Dessvärre har vi redan avbrutit med Zoya & Zaida och ingen mer kommer att semineras nu. Så håll alla tummar ni kan för att ytterligare någon dräktighet ramlar in här på slutet. Bara 7 av 14 dräktiga är ett riktigt ledsamt resultat, men å andra sidan har vi haft lätta fölningar och friska föl i år, så jag antar att man inte får begära för mycket.

Dräktighetslistan just nu ser ut som följer:

  1. Zonya MVG (F2)*** e.Don Primero dr.med H. Donkey Boy

  2. Lowliness e.Orlando Vici dr. med Infinitif

  3. Janis Joplin MVG e.Deodoro dr. med Harlem D

  4. Taiga (72) e.Rambo dr. med H. Donkey Boy

  5. Derrydona (F2)*** e.Londonderry dr. med Totilas

  6. Heart on Fire e.Hermes dr. med BH St. Schufro

  7. Finesse e.Flamur dr.med G. Zappa

Hoppas komma med glad nyhet i morgon efter besöket på Myrsjö, på återseende!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page