top of page

Kanske några hingstval klara!

Jag klurar och jag klurar och jag klurar. Ska inte betäcka lika många ston som dom två senaste åren, så har bestämt att dom som fölar sist inte ska betäckas om i år. Har även tänkt sälja eller låna ut något eller några ston också och skulle absolut inte skaffa fler. Men ibland blir det inte som man tänkt och ibland går det liksom inte att säga nej, så ett nygammalt sto är på ingång. Mer om det i senare inlägg.


Vi måste försöka hålla kostnaderna nere i år, då det känns väldigt skakigt med ekonomin. Jag har därför tänkt använda lite av min frusna sperma som jag har samlat på mig, plus att Zonya är med i Lövsta Star. Nu har vi ju så himla fina hingstar i Sverige så jag tänker nog försöka använda mig av Sverigestationerade hingstar för att få ner framförallt skickkostnaderna, men någon utlänning blir det nog också.


Just nu så är tankarna som följer:

Jawa- Majestic Taonga

Zonya MVG (F2)***- Bon Coeur

Derrydona (F2)***- Floricello

Pagila MVG- Dante Weltino

Heart on Fire- King Olymbrio

J-Lo MVG- Majestic Taonga (lite kul att ha samma hingst på mor & dotter)

Alympia W- Freetown

Den nya- Iron (vill så gärna använda en Ibiza-son och tror att han passar henne)

Good Enough- Raja Mirchi

Glorious- ?


Men det är bara mina tankar exakt precis just nu och det kan förstås se helt annorlunda ut om någon vecka!


Nu börjar årets absolut roligaste säsong! Det är när man får se resultaten av förra årets klurande. Jag hoppas och tror att det kommer en riktigt fin föl-kollektion i år och att dom lever upp till förväntningarna. Dessvärre kommer nog allt att vara till salu i år, även stoföl. Känner att det inte är rätt tider att säga nej till affärer, även om jag bestämt mig för att inte sälja vissa.


Men som jag ser fram emot fölningarna! Grodan & Jawa står med selar på och jag har flyttat in i "övervakningsrummet". Men det dröjer nog minst en vecka tills första fölet skulle jag tro, om inte längre.


Pagila MVG & Predator MVG, ytterligare ett helsyskon föds i år.

400 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page