top of page

Jul och annat smått och gott!

Det här med jul är verkligen något som jag älskar, men man kan inte sticka under stol med att det är en del jobb med det. Systersonen Melcer 7 år hade skrivit ett rim på en klapp vi fick från honom, Nu är julen här och det är en massa besvär. Väldigt passande måste jag säga :)!

Ändå så älskar jag som sagt julen och tycker det är underbart att få umgås med min fina släkt då det blir allt för lite av den varan annars.


En annan sak som händer på julen är att dom flesta har lite mer ledighet medans vi får jobba desto mer då våra medarbetare är lediga. Absolut inget att gnälla över det är bara ett faktum, men gör förstås att det blir lite extra stressigt. Men som sagt, jag älskar julen!


Vi har försökt att strunta i allt och åka utomlands över jul. Visst är det skönt att slippa julstressen men nej, jag vill gärna vara hemma och njuta av denna härliga högtid och umgås med dom jag gillar mest. Däremot skulle jag vilja att julen firas i en hel vecka, då jag tycker den är allt för fort över.


I morgon är det vanlig dag och jag har hjälp med hästarna igen. Veterinären kommer också och ska vaccinera lite ston och föl och även några unghästar.


Vi borde även kastrera lite snart 2-åriga hingstar, men det är så himla kladdigt så jag har dragit på det. Årets förstfödda föl är nu 8 mån och det är dags för avvänjning. Både kastrering och avvänjning är något jag tycker är extremt jobbigt och därför brukar det dras ut på det in i det längsta, men snart måste det verkligen ske.


Vi går mot ljusare och förhoppningsvis torrare tider och det första fölet undan min älskade Jawa anländer om ca. 3,5 månad, som jag längtar! Jag har förstås redan börjat planera nästa års kombinationer men inser att jag nog inte kan seminera alla, så eventuellt kommer jag ha några ston att låna ut nästa säsong. Hör av er om ni är intresserade!


Jawa & Jon Bon Jovi på fölmönstring, husse visar.


213 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page