top of page

Jösses vilken vecka!

Denna vecka har min underbara stallpersonal Emma haft semester vilket gör att jag inte riktigt hinner med mitt andra jobb som kontorsråtta. Idag var det dessutom moms och arbetsgivardeklaration på schemat och jag är inte riktigt den som har allt i ordning veckor i förväg. Men precis nu klockan 21.21 är allt färdigt och deklarerat och jag känner mig mycket nöjd.

I måndags hade jag veterinären här för sista virusabortsprutan på dom som fölar i juni och även A2+tetanus på Donna som fölar i maj. I panik fick vi även flytta in Ally & Abba på stall då en utav 2018 års hingstungar började visa väldigt intresse för Abba. Normalt sett har jag aldrig hingstar och ston tillsammans, men eftersom Ally inte är direkt lättlastad så har dom fått gå hemma på Viby med hingstungarna. Planen var att flytta Abba i nästa vecka när Emma är tillbaka men nu blev det alltså väldigt akut. Dock skulle hovslagaren komma på tisdagen och Abba skulle verkas, så dom fick bo inne några nätter vilket ledde till platsbrist då mitt stall* inte är färdigt (har dock 6 boxar på logen) och mitt utestall just nu består av en jättebox i stället för tre mindre. Det är en jättebädd därinne och mellanväggarna är satta åt sidan och går inte att fälla tillbaka innan bädden är väck och vi råder inte bara platsbrist, utan även personal- och tidsbrist för tillfället. Problemet med platsbrist löstes dock väldigt bra då Zaida & Demon fick flytta ut i den stora uteboxen. Jag var dock lite bekymrad över att Zaida skulle vara dum mot honom och diskuterade detta med min otroligt smarta uppfödarkollega Angelica som hade lösningen, nämligen en egen liten hörna för Demon (se bilder nedan).

På tisdagen var då bästa hovslagaren Ywonne här och verkade ett helt gäng och på onsdagen lastade vi Abba och körde henne till Berga. Så nu går hon med dom andra 1-års stona och även med några vuxna ston och det funkar super. Ally hade redan vant av henne upptäckte jag dagen efter då hon inte hade något juver alls att tala om.

På onsdagen stod Janis med vaxproppar och mjölkstänk på benen och jag fick lov att plocka fram selen och få igång den. Kameror har jag på alla högdräktiga ston sedan en tid tillbaka, men selen plockade jag fram nu. Det har inte hänt så mycket mer med Janis sedan dess så jag undrar om det var lite tidiga hormoner som satte fart på juvret, svårt med dessa förstagångare. Dom andra tre ser ut att dröja minst en vecka till.

*Mitt stall består av tre avdelningar det så kallade stallet som är isolerat med fyra boxar som byggs om just nu, logen som är kallstall med sex boxar och utestallet med tre boxar men som enkelt går att bygga om till en jättebox 3*15 m om man fäller mellanväggarna åt sidan.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page