top of page

Ingen dräktighet, men föl!

Tyvärr visade det sig att Taiga inte alls var dräktig! Hon kollades tidigt eftersom det var tvillingvarning och hon har en massa cystor som gör det hela än svårare. Antecknat fanns att den största cystan hon hade var 11 mm och när det då hittades en 15 mm som såg ut som en dräktighet så var lyckan total. Men tyvärr var den tre dagar senare exakt lika stor, så det var en ny cysta som inte funnits där tidigare. Hon är därför nu omseminerad med Donkey Boy, bättre lycka nästa gång hoppas vi på!


Joan Jett MVG f.180529 e.Quaterhit u.Jawa e.Sack- Martini- Flamingo

Jawa som med sina fem tidigare föl alltid gått närmre 350 dygn hade i söndags fyllt upp juvret rejält och mjölken hade även ändrat färg till lättmjölk. Jag körde därför hem henne från betet på Berga för att ha henne under bevakning. På måndagen var mjölken helt vit, men jag tyckte ändå inte att hon såg helt klar ut och hon var bara på dygn 332. Hur som så hade jag henne inne för bevakning och tidigt på tisdagsmorgonen fölade hon, inget var som det brukar men ut kom ett fantastiskt litet stoföl som fått namnet Joan Jett MVG.

Jag är så nöjd med Joan så jag tror det blir Quaterhit på Jawa igen. Alla Joans syskon är högt bedömda som föl (med minst 8 i snitt) och tre utav dom har varit bästa dressyrföl i Södermanland. Dom två som visats på Rikschampionatet har bägge gått till final och den ena vann även. Joan kommer att vara till salu!

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Commentaires


bottom of page