top of page

Höskörd, filmning, studiebesök mm

Saneringen i stallet fortskrider, snart är allt färdigskurat och det kan desinficeras. Ska bli oerhört skönt när allt är färdigt! Vi har också slagit & plastat andra skörden som gav 486 balar (fast hade vi “gett bort” två vallar till grannen som vi inte tyckte vi behövde). Värdena var betydligt högre än för förstaskörden, men helt nöjd är jag inte då jag hade önskat ännu lite mer protein. Första året som vi inte har så höga värden som jag vill ha, men troligtvis klarar dom sig på detta på fri tillgång ändå. Vissa kanske behöver ha lite extra kraftfoder, men absolut inte alla.

I tisdags lastade vi Tinder & Diesel med mödrar och åkte till Vilsta för att filma i ridhuset. Tinder är en helt oemotståndig liten (stor) kille men detta med att visa upp sig är inte riktigt hans grej (han är för avspänd för det). Han skrittar bra, galopperar väldigt avspänt och fint, men trav är en onödig gångart tycker han. Jag är helt säker på att han kommer bli vansinnigt fin under ryttare, då han är otroligt högbent, ädel, har en fantastisk balans och ett mycket stort mod men att glänsa runt i spektakulär trav , nä det är inte hans grej riktigt. Men han vinner i längden tror jag!

Diesel som heller inte velat visa upp sig hemma travade riktigt fint och avspänt, skulle bli ännu mer spektakulär om han spände till lite men samtidigt är det väl avspänd gång man vill se?! Jag har sett några steg då och då, men aldrig lyckats få det på film tidigare. Han har även en väldigt fin skritt och galopp, är betydligt känsligare än Tinder, men ändå väldigt enkel att hantera.

Igår hade vi hovslagaren här igen och verkade ytterligare ett gäng hästar och alla föl var superduktiga, medans ett äldre sto fick någon typ utav fnatt. Men det gick till slut, även om hon inte får någon guldstjärna denna gång. Nästa hovslagar besök blir på måndag och då är vi färdigverkade för denna gång, men ny omgång börjar nog om typ 2 veckor igen. Tur för hovslagaren det, då hon redan nu tingat en fölunge till nästa år och den kommer vara dyr ;).

Och så idag hade vi studiebesök med elever och lärare från Real-gymnasiet i Uppsala. Jättetrevligt och bra frågor ställde dom, även om jag tror att fölmyset är det dom kommer minnas mest. Helt underbart att kunna ta ut en grupp elever till fölen och fölen bara älskar det och vill bli kliade, så himla trygga individer. Även 1-års hingstarna fick mysa lite.

Och just nu pågår SWB Equestrian weeks med väldigt fina unghästar och i morgon är det Elitfölsauktionen, spännande! Jag har ingen möjlighet att vara på plats då vi snart ska på annan semester men håller tummarna för riktigt höga priser på auktionen!


Diesel MVG e.Totilas u.Derrydona (F2)*** e.Londonderry- Rohdiamant


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Commenti


bottom of page