top of page

Fortsatt dräktigt!

Kom hem sent igår kväll från 9 dagars välbehövlig semester och i morse kl.07.00 var det lastning av tre ston+ 1 föl för att köra till Myrsjö för absolut sista gången i år. Normalt sett så brukar jag göra dom senare kollerna hemma, men efter ombyggnationen så har seminspiltan tagits ned och inte kommit upp än.

Dock är inte alla ston kollade på 90-dygn, men dom flesta just eftersom jag inte haft möjlighet att köra iväg alla då dom sena “uppsamlingsheaten” på seminstationen inte är så ofta. Idag hade jag med Hjärtat, Pharin & Noblessa. Det är dom tre som är sist ut nästa år och alla var fortfarande dräktiga. Dom som inte kollats mer än på 30 dygn är dom två travstona där man ändå betalar på levande föl och så Finesse & Pagila som inte hunnits med. Dock har jag inte sett någon brunst på någon utav dom och 90-dygns avgiften är betald på dom två sistnämnda så jag håller tummarna att det är fortsatt dräktigt där med. Sedan är det förstås en lång väntan och mycket kan hända på vägen.

Säsongen är precis över och det är betydligt lugnare nu när vi slipper sitta och köra till seminstationen tre dagar/vecka och troligtvis inte kommer ha så många hästar på stall i vinter. Men jag ser ändå väldigt mycket fram mot nästa säsong med allt jobb som det innebär och att få se vad alla parningar som man funderat över och stött och blött med speciellt kollegan och bästa vännen Angelica resulterar i.

Jag har min hingstlista som jag fyller på vartefter och nu såg jag att hingsten jag håller så högt, nämligen Donkey Boy ska finnas på färskt nästa år också. Han vann precis danska 7-års championatet och jag är rätt bitter över att jag inte fick dräktigt med honom :(. Frågan är om jag vågar prova igen nästa år, sperman är inte av bästa kvalite och han är rätt dyr på språng plus att skicken blir väldigt dyra när det blir många brunster. Blir spännande att se hans dräktighets % för året, jag hade ju två ston som jag provade med i flera brunster men som inte tog sig och bägge tog sig direkt när jag bytte hingst. Den ena var förvisso infekterad och fyllde sig med vätska så allt ska sannerligen inte skyllas på hingsten, men uppenbarligen gick hon att få dräktig. Jag tror att man ska vara medveten om att man bör ha ett väldigt fertilt sto om man väljer honom, men jag tror också att det är värt risken för han nedärver sig väldigt bra tycker i alla fall jag. Jag skulle så oerhört gärna vilja ha ett stoföl efter honom!


Heart on Fire dräktig med SuarezPharin dräktig med SuarezNoblessa dräktig med Vivaldon


Ni får klicka på Pharins bild, hon fick dessvärre inte plats verkar det som.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page