top of page

Flyttar hästar!

Vi kom hem från en välbehövlig semester i söndagseftermiddag och självklart var det första jag gjorde att åka runt och titta på alla hästar. Dom såg väldigt välmående ut och hade fått bästa omvårdnaden när jag var borta, dock blev jag lite bekymrad över att Taigas juver var så stort när hon har nästan en månad kvar till fölning.

På måndagen tog vi hem Taiga från Nya lösdriften på Berga för att ha henne under bättre uppsikt. Nu är juvret inte alls lika stort längre och det är nog ingen fara på taket alls. Hon är på 311 dygn idag tror jag, så det är ju fortfarande för tidigt för henne att föla.

På tisdagen hade vi hovslagaren här och vi tog ca hälften av hästarna. En del fick guldstjärna, andra inte! På tisdag nästa vecka tar vi resten av gänget.

Igår tog vi hem Zonya från lösdriften på Pösa. Hon är egentligen först ut och är idag på 322 dygn. Dock har hon i princip inte fyllt juvret alls, så jag är ganska säker på att hon går tiden ut och troligtvis ett par veckor över. Mitt nya stall som jag räknat med skulle vara färdigt är inte det, så det är lite knöl med att få plats med alla som ska föla nu i april. Därför fick Hjärtat som stått inne för bantning byta plats med Zonya, så nu går hon på fri tillgång igen men jag hoppas att fostret börjar ta lite näring nu annars kommer hon rulla fram.

Igår släpptes den stackars travungen som haft en hovbensfraktur och stått på box en längre tid ut i lösdriften hemma på Viby. Han har fått vara ute i liten hage tillsammans med sin mor i några veckor och nu var det dags för stor hage. Jag tror aldrig jag sett en häst springa så förskräckligt, han var verkligen helt galen. Han är otroligt kaxig så jag tror faktiskt att hans mor ska få åka till Berga i morgon så kanske han tas ned lite på jorden.

Idag har vi äntligen bytt utbildningshästar. Jag har inte vågat ta hem Pharin pga smittläget tidigare i år, men nu känns det som att det har lugnat sig. Cicci har även haft stenkoll på hennes temp och varken hon eller någon annan häst i stallet har varit sjuk. Nu fick Cicci tillbaka Nice som hunnit bli fyra år och egentligen skulle ha varit igång för länge sedan, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt. Det enda tråkiga är väl att hon inte hinner förberedas för unghästtestet, men det får vi helt enkelt skippa och så får dom satsa på tävling i stället. För övrigt så bestämde jag mig för att inte sälja Pharin än utan jag vill först ta ett föl, så får vi se hur det blir sedan.

I morgon ska vi även ta hem Lowliness, hon är precis som Janis på 320 dygn idag. Janis har juver, men inte Lowliness. Jag känner dock att det känns bäst att ha dom hemma när fölningen inte är så långt borta då jag har bättre koll på dom. Janis har stått på stall ett tag då hon behövde gödas upp lite. Hon är fin i hull, även om jag skulle önska lite lite mer hullighet inför fölningen.

Som ni ser finns det lite att göra här på gården och det blir inte mindre när fölungarna börjar komma, men vad otroligt kul det är!

Jag har bokat lite hingstar också, återkommer om det!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page