top of page

Flytt av hästar!

Det är körigt och jag borde verkligen inte blogga och hålla på med bilder, men ändå! Idag hade jag lite extra hjälp i stallet eftersom vi skulle flytta lite hästar. Det gäller att få icke dräktiga ston ifrån sina hingstföl innan vi åker och därför måste det bli en liten omorganisering.

Pagila & Predator och Finesse & Fendt fick flytta från vita lösdriften där det går 1-års ston och även Jawa som inte är dräktig till lösdriften på Viby där det är tänkt att det ska gå några dräktiga ston och hingst-åringar. Och i morgon är tanken att Penelli & Diva ska flytta till vita lösdriften. Penelli flyttar eftersom hon inte är dräktig och just nu går med 1-års hingstar inklusive sin egen. Diva flyttar för att hon är så pass fräsch så hon inte behöver stå på stall längre och det underlättar med en box mindre att mocka.

Fotade lite när vi släppte hästarna. Fölen har vinterpäls de luxe och ser inte kloka ut, medans mammorna har hyfsat kort päls. Det är märkligt, men just fölungar som går på lösdrift sätter en sjujäkla päls, stor skillnad mot föl som står på stall. Som 1-åringar ser dom oftast inte alls lika förskräckliga ut.

Film på Pagila & Predator. Även Fendt travade mkt spänstigt, men hade dessvärre ingen filmare till förfogande då.


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page