top of page

Fördelen med många ston!

Jag kom precis på en väldigt stor fördel med många ston, man kan använda många hingstar ;). Förr när jag bara hade tre ston i avel så hittade jag ibland någon hingst som jag totalförälskade mig i, men när jag granskade lite närmre så visade han sig inte passa till något av mina ston, trist!

Nu finns det alltid något sto som passar då jag har typ en i varje modell, nja kanske inte riktigt, men nästan. Jag har långa och jag har korta, jag har stora och jag har små. Jag har ston med fantastiska halsar och jag har ston med lite tristare hals. Jag har ston med sluttande kors och jag har ston med lite rakare kors, jag har också några ston med lite sämre benställning och jag har ston med väldigt bra ben. Jag har även ston som är högeleganta och det finns även sådana med lite mer massa. Vissa ston har fantastiska bakben och vissa lite tröttare, en del är även superfina fram och en del lite mer strakbenta. Alla mina ston har bra temperament, men vissa är känsligare och vissa tåligare. Gemensamt är att även om dom är olika och alla har lite nackdelar (men betydligt fler fördelar) så är det väldigt bra ston ur mycket förärvningssäkra mödernen.

Jag tror aldrig jag har sett fram emot en avelssäsong som i år, så många spännande kombinationer! Eller det har jag säkert, jag brukar nog vara lika exalterad varje år om jag tänker efter, spännande är det i alla fall!

Bra modell, men liten.

Stor, lång & rejäl

Extremt högbent och ädel, dock rak hals och lång rygg.

Kort och stor, fina bakben

Fantastisk typ

Travare modell mindre

Mycket fin typ och fantastiska framben, lite trött bak

Fin typ men liten

Lagom storlek, kort

Fin typ, fantastiska bakben, inkorrekt fram.

Högelegant, kort rygg, lång inte så kul hals

Fin typ, plant kors, fina bakben.

Travare modell mindre

Fin typ, något plant kors, lång.


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

댓글


bottom of page