top of page

Fölmönstring!

Igår åkte vi till Stjärnborg med tre stycken föl. Zonat, James & Phantom fick följa med. Egentligen skulle jag vilja visa alla, men det är totalt omöjligt att få till. Nu har 4 av 8 föl visats och alla har kvalat till Rikschampionatet. Dock kommer vi bara att visa Zonat där då det blir för meckigt att visa fler.

Först ut igår var Zonat MVG e.Donkey Boy u.Zonya MVG e.Don Primero- Rubignon. Han är galet fin och har tre riktigt bra gångarter. Han var lite spänd och tyckte att solkatterna på marken var otäcka. Gömde sig därför i mammas svans stundtals vilket gjorde att domaren höll ned gångartspoängen i skritt och trav lite. Jag tycker nog ändå att han stundtals verkligen visade hur fint han kan trava, se klipp nedan. Poängen blev 8 (8,5 8,5 9) 8,5 och det blev han tvåa på. Jag hade nog gärna sett nior rakt igenom på gångarterna men jag är ju inte helt opartisk så att säga.

Sedan var det James Dean MVG e.Harlem D u.Janis Joplin MVG e.Deodoro- Sack. Jag måste berömma hans mor Janis som bara är fyra år och endast inriden. Hon har sannerligen inte varit med om mycket men skötte sig som om hon inte gjort annat, lugn och trygg men så är dom också fantastiska i huvudet dom här J-hästarna ❤️. Även James skötte sig exemplariskt och visade upp sin fina trav som jag sett en del av tidigare. Han fick poängen 8 (7,5 8,5 8) 8 vilket vi tycker speglar honom väl. En mycket trevlig och spänstig kille som är till salu!

Sist ut var Phantom MVG e.Dalwhinnie u.Pagila MVG e.Bellagio- Gigolo. Han är en liten gummiboll och det visade han också. Jag är lite extra kär i mina P-hästar och framförallt i Phantoms moder Pagila. Hon lämnar så enormt spänstiga föl och dom har alla begåvats med ett temperament to die for. Phantom är sådan som man bara inte kan undgå att älska och jag blev så glad när han fick så fina poäng 8 (7,5 9 9) 8,5 och med dom poängen hamnade han på en tredje plats. Även Phantom är till salu! Dessvärre blev det ingen film på honom så jag lägger upp ett klipp hemifrån i stället.

Något som slog mig nu när jag skrev detta är att vi även har fött upp mammorna till dessa fina föl. Nu känner jag mig lite extra mallig till fina resultat 😊.

Stort tack till Emma som knoppat James, Phantom och deras mödrar så fint! Och stort tack till Zonats ägare som fixade honom och mamma Zonya och även körde dom till Stjärnborg. Och så förstås ett riktigt stort tack till bästa Pia som ständigt hjälper mig att visa, hon är även hälftenuppfödare till Zonat.

Zonat MVG


James Dean MVG


Phantom MVG


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page