top of page

Föl igen!

I måndags kväll på dygn 335 fölade vårt travsto Good Enough. Dagen innan hade hon lättmjölk och under måndagen ömsom droppade, ömsom sprutade det mjölk så jag var ganska säker på att det skulle bli föl inom snar framtid.

Klockan 18.45 gick vattnet och en halvtimme efter var det lilla livet ute. Redan när jag såg första hoven insåg jag att det var en fux och när sedan huvudet kom fick jag värsta chocken, en stor bläs! Jag har nog aldrig haft så brått att kolla kön och vilken oerhörd lycka att det var ett STO! Grodans möderne går inte av för hackor, jag skulle tro att det är ett av Sveriges bästa. Grodan är 19 i år så det är väl inte så många föl kvar på henne och då vill man ju förstås ha ett sto att avla vidare på. Att då få en fux med vita tecken är oerhört kul, jag gillar när man känner igen hästen på upploppet 👍.

Namnet blir Good Looking BTB (om vi får det godkänt) och stammen är e.Raja Mirchi- Mr Vic- Tibur.

På seminfronten så är Hjärtat, Jawa & Zaida färdigseminerade och hemma igen. Taiga ska på dräktighetskoll på fredag. Lowliness (30 dgr), Zonya (30 dgr) och Donna (17 dgr) åker till Myrsjö på måndag.

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page