top of page

Duktiga morbröder!

Alympias morbröder Arthur & Wilton har tävlat lite i år och gjort riktigt bra ifrån sig. Arthur har gjort fyra starter i Grand Prix i Wellington USA med resultatet en vinst och sedan placerad tvåa, trea och nia i dom andra starterna.

Wilton har gjort två starter i slutet av januari en Intermediare II och en Grand Prix 16-25 och han vann bägge. Wilton godkändes 2007 i Sverige och efter att ha sett en film på en väldigt fin avkomma till honom på Facebook kom jag på att jag kanske skulle kolla upp hans avkommor. Han fick bara två mycket små kullar innan han såldes till USA och han har endast lämnat efter sig totalt 27 avkommor. Av dessa 27 så har 15 stycken startat och en avkomma har placeringar i svår klass, en går Msv A och ytterligare fyra stycken har placeringar i Msv dressyr/ hoppning. Dom äldsta blir 11 i år, så väldigt bra resultat på väldigt få avkommor måste jag säga.

Både Wilton & Arthur är helbröder med Allys mor Tolympia och det finns ytterligare en helbror, Zorro, som även han går Grand Prix. Jag hoppas kunna föda upp några riktigt fina avkommor efter Ally, generna för dom svåraste klasserna borde i alla fall finnas där. Nu gäller det bara att lista ut vad hon ska semineras med i år och det är banne mig inte lätt. Något litet, ädelt och långlinjerat med tre fina gångarter söker jag. Helst Jazz-fritt också om det går att ordna.

Alympia W e.Rhodium- Jazz- Contango. Bra gener, men hur ska jag avla fram dom på bästa sätt?!


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page