top of page

Dräktigt!

Plötsligt händer det, Platina visade sig vara dräktig idag! Eftersom hon varit så fertil tidigare och vi inte kunde få skick på Springbank när hon skulle semineras första gången så fick hon en dos fryst For Romance I som jag hade, inte dräktig. Därefter provade vi med Springbank i tre brunster (tror jag), men det ville sig inte det heller. Nu hade vi bara ett försök till på oss och då gällde det att ta till något riktigt fertilt och jag hade dagen innan fått höra att Quaterhits sperma var den bästa som en annan station sett denna säsong så jag tänkte varför inte, jag gillar ju honom och han kan nog passa och dräktigt blev det.

Ibland blir det inte som man tänkt, men väldigt ofta tycker jag det blir bra ändå! Mitt bästa minne från när det inte blir som man tänkt är när jag skulle seminera Zoya med Bretton Woods och Jawa med Negro, 2013 var året. Zoyas första dos BW kom bort och när väl nästa dos kom fram så hade hon redan ovulerat. Då stod Jawa med ett jätteägg och det skulle troligtvis inte hinna komma någon Negro innan hon ovulerade så hon fick Zoyas BW. Det var en väldig tur i oturen!

Jag bytte hingst på Zoya då jag kände att jag inte hade råd att betala 1800 euro på språng för både henne och Jawa och det visade sig sedan att Zoya inte gick att få dräktig. Jawas dräktighet resulterade i Jack Sparrow MVG som vann det första Rikschampionatet och Agria-fölet som gick och han har fortsatt utvecklas mycket bra, så han blev sannerligen en riktig lyckträff!

Jack sparrow fölchampion

Jack Sparrow MVG f.-14 e.Bretton Woods u.Jawa


Även om man som uppfödare lägger timtal på att tänka igenom bra kombinationer och rannsaka hingstarna så är jag helt övertygad om att framgångskonceptet är riktigt bra ston som nedärvt sig i generationer. På dom stona kan man i princip lägga vad som helst och det blir mer eller mindre bra, men väldigt sällan dåligt!

Nu är vi inne på 8 dräktiga på 14 seminerade, hoppas det trillar in några fler här på slutet!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page