top of page

Det här med julledighet!

Nu kommer jag kanske låta bitter, men som vanligt är jag inte det, bara lite fundersam över vad vi håller på med men det är ju tur att vi gillar att jobba ;).


Vi har aldrig någon personal på helger (om det inte är snöröjning) vilket leder till att vi själva får jobba dubbelt så mycket. Under julen har det dessutom varit minusgrader så direkt jag varit klar med hästarna runt 18-19 på kvällen så har vi fått ge oss ut och sprida saltlake i logistikparken i Kjula som vi har ansvar över. Jag säger bara julledighet ;).


Dock fick vi trots allt en väldigt härlig julafton med barn & barnbarn. Hanna kom redan på måndagen och hjälpte till att handla, städa och pynta.

Mange spred saltlake på fm på julafton medans jag tog Bergahästarna, Hanna mockade stallet och Axel körde in foder. Bra teamwork!

Så vid 14 när Lina, Mattias och barnbarnen kom var vi faktiskt klara med allt vad gäller hästar och gård och kunde ägna oss åt just julafton!

Tomten kom och tre-åriga Bianca var lyrisk, så himla härligt att se!


Nu får vi backa lite för när jag kom till stallet på julaftonsmorgonen så hängde en fint pyntad grimma utanför Starlings box, med en julhälsning från min "snygge" man.

Starling är född här och jag förälskade mig i henne direkt då hon inte bara är oerhört snygg utan även väldigt spänstig och så galet trevlig! Jag har hela tiden kallat henne för mattes hjärtegull (pinsamt) och jag har hela tiden tjatat på husse att vi måste köpa henne, men han har inte varit helt med på noterna. Men nu är han ju bara bäst denna husse, så jag fick henne i julklapp och ingen kan vara lyckligare än jag!


Dubbelbild på Starling tv och Abba th, Abba kan ni läsa mer om nedan. Starling är e.Bon Coeur u.Kyraso (diplom) e.Sir Donnerhall I- Ussuri**, uppfödare Agneta Blank Olerup.Ferguson som jag skrev om i förra inlägget är nu ohalt, så det var en böld. Han fick gå runt lös i stallet när han stod i box, medans jag mockade. Typ det dummaste jag gjort, jösses vad hingstig han blev efter att ha fått lukta på lite stopink. Inte att rekommendera!

Ponnyn Demon som jag trodde var dödsdömd är även han mycket bättre och helt symptomfri på mjukt underlag. Jag hoppas med hela mitt hjärta att vi klarar honom även denna gång även om han alltid kommer få gå med munkorg i hage.


Höll på att glömma att Abba dagen innan julafton kördes till Evelina Johannisson för utbildning, galet spännande att få se henne under ryttare så smånigom. Demon följde med som tryggt sällskap och visade än en gång att han verkligen är värd att kämpa för!


God fortsättning på Er!

183 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page