top of page

Det är mycket nu!

Det här med föl och avel, det är så vansinnigt kul! Det är också väldigt tidskrävande, oroande, frustrerande men framförallt tillfredsställer det mina sjuka drömmar om det perfekta fölet.

För visst är det så, ena vintern så funderar man igenom fantastiska kombinationer och scannar hela nätet på tilltänkta fäder. Nästa vinter ser man så otroligt fram emot våren och att få se sina perfekta parningar IRL.

Ofta blir det bra, ibland blir det skitbra och ibland blir det inte alls så som man tänkt, men det är också en del av själva spänningen för hur kul skulle det vara om det alltid blev så som man tänkt? Skitkul tänker jag faktiskt :).


Ginger Heart MVG, blev rätt bra!Även rätt nöjd med denna, J-Son MVG e.Majestic Taonga u.J-Lo MVG


Dom tre fölen vi fått mår strålande. Har varit lite diarré på dom två förstfödda men så brukar det vara när tarmfloran ska anpassas, så inte mycket att hetsa upp sig för även om det så klart gäller att ha dom under ständig uppsyn. Jag släpar in och ut. Vi har ju rhodococcbakterien i jorden, så jag vill verkligen inte att dom lägger sig när det är torrt i backen. Försöker att vattna, men då blir det halt i stället. Hur man än vänder sig så har man rumpan bak.Första resan till seminstationen är gjord. Jag tycker alltid att det är så extremt jobbigt att börja åka och brukar dra mig in i det längsta, men nu är det gjort. Dock hade vi inget att seminera på så ny resa på onsdag och då har det nog även skett något hingstbyte ;).


Vi har börjat med staketen till betena och första betet är klart och hästar påsläppta. I morgon hoppas jag få nästa bete klart (skrivet igår), vilket inte hände då älskade Jackie skadade sig.


Jag hittade henne liggandes i lösdriften på fm och alla andra gick nere på vallen och betade. När hon reste sig upp så stödde hon inte på ena bak och jag var helt säker på att hon brutit benet. Väl framme vid henne hittade jag ett sår precis på leden, såg inte så stort och djupt ut men hennes hälta var extremt oroande och även att hon hade lite temp.

Lastade och åkte till Strömsholm, där hon var helt ohalt när vi lastade ur och inte heller hade någon temp längre. Såret låg ytligt och var ganska ofarligt och det ultraljudades även, men inga skador hittades. Stort plåster och hem igen. När vi lastade ut var hon dock rätt halt igen. Hoppas att hon bara tycker att bandaget trycker på det onda och att inte senan som fått ta smällen är skadad. En blödning i senan är inte säkert att den syns direkt.


Jackie Collins MVG f-20 e,Janeiro Platinum u.Jawa
Vi har plockat hem både Zonya, Donna & Dilba för övervakning. Zonya har dom tre tidigare fölningarna gått över 10 dygn ungefär, men nu tror jag inte det kommer hända. Kan det bero på att hon denna gång bär på ett sto? Hoppas på det!


James visade sig ha genen för WFFS så vi har beslutat oss för att skära honom. Svenska hingstar får väldigt få ston och bär dom på genen så blir såklart intresset ännu mindre. Trist, men så är livet. Dock är det ju förstås en lika fin häst ändå och jag ser verkligen fram emot att följa hans fortsatta liv även utan kulor.


Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne.

Kram på Er! // Milla
259 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page